Emnekurs:  Spiseforstyrrelser i førstelinjetjenesten

Kropp og selvfølelse i Helse Vest gjennomfører emnekurs for leger i førstelinjetjenesten 270808 til 290808 på Bardøla hotell på Geilo.

Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Bardøla høyfjellshotell, Geilo, fra 270808 til 290808

Målgruppe:
Leger i førstelinjetjenesten.

Læringsmål:
Innføring i tilnærming til spiseforstyrrelser, inkludert overspisingslidelse (binge eating disorder). Det vil bli fokusert på hvordan gjennomføre utredning, motivasjon og behandling av spiseforstyrrelser i førstelinjetjenesten og i samarbeid med spesialisthelsetjenesten. Det vil bli gitt innføring i diagnostikk av komplikasjoner ved spiseforstyrrelser og hvordan lege kan gjøre risikovurdering ved alvorlige spiseforstyrrelser. Deltagerne vil lære hvordan en kan motivere pasienter med spiseforstyrrelser til å starte behandling. Det vil bli gitt innføring i tilnærming til pasienter med overspisingslidelse med hovedfokus på diagnostikk og behandling. Det vil bli gitt undervisning i kostveiledning ved spiseforstyrrelser og ved overvekt.

Foredragsholdere: 
Stein Frostad: dr. med.spesialist i indremedisin og endokrinologi, seksjonsoverlege Seksjon for spiseforstyrrelser, Klinikk for psykosomatisk medisin, Haukeland Universitetssjukehus. Regional koordinator for spiseforstyrrelser i Helse Vest. Medforfatter av ”Alvorlige spiseforstyrrelser; retningslinjer for behandling i spesialisthelsetjenesten” utgitt av Statens Helsetilsyn 2000, se anbefalt litteratur.

Josie Geller: professor ved University of British Columbia og St. Paul, hun har arbeidet klinisk med spiseforstyrrelser i en årrekke og har publisert en rekke artikler om motivasjon ved spiseforstyrrelser. Hun er en dyktig og populær foreleser og vil gi en innføring i hvordan du som lege i førstelinjetjenesten vil kunne motivere pasienter med spiseforstyrrelser. Les mer:www.psychotherapyprogram.ca/bios/geller.html

Haldis Økland Lier; spesialist i psykiatri, overlege ved Seksjon for spiseforstyrrelser. Har arbeidet med overspisingslidelse i flere år og driver blant annet et gruppetilbud for pasienter med overspisingslidelse.

Mette Helvik Morken: klinisk ernæringsfysiolog, avdelingsleder ved Avdeling for klinisk ernæring, Haukeland Universitetssjukehus. Det vil bli gitt praktisk innføring i bruk av internettverktøy for utarbeidelse av kostlister for pasienter med spiseforstyrrelser og ved overvekt.

Antall deltakere: 20

Kurset er godkjent som 15 timers emnekurs for spesialiteten allmennmedisin, se Legeforeningens kurskatalog.

Kursavgift: 500 kr.

Påmelding innen 010808: Kropp og selvfølelse i Helse Vest ved sekretær Hanne Siri Austgulen, Klinikk for psykosomatisk medisin. E-post: hanne.austgulen@helse-bergen.no

Anbefalt litteratur:
Somatisk utredning av alvorlige spiseforstyrrelser, Tidsskr Nor Legeforen 2004, se www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1058864
Alvorlige spiseforstyrrelser; retningslinjer for behandling i spesialisthelsetjenesten, se www.helsetilsynet.no/upload/Publikasjoner/utredningsserien/alvorlige_spiseforstyrrelser_ik-2714.pdf

Forfatter: Therese Fostervold Mathisen

PhD, Ernærings- og treningsfysiolog. Leder og webansvarlig ved NSFSF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.