To år etter forrige kongress i Stockholm, samler nok en gang NEDS-kongressen nordiske klinikere og forskere innen fagfeltet spiseforstyrrelser igjen. Finland tar oss i mot med et praktfult høstvær med god temperatur og solskinn, og folk samles gradvis i den historiske kongressbygningen, Paasitorni konferanse og kongress senter.

Samlingen i Finland har et overordnet tema, «Information and misinformation» som ønsker sette fokus på hva som er kjente og ukjente; åpenbare og mindre åpenbare, fakta og myter rundt spiseforstyrrelser. Det er lagt opp til refleksjon og diskusjon, og både engasjert fagekspertise, så vel som forsamling, oppfordres til å bidra til diskusjon.

Er evidens-basert terapi forenlig med den praksis som gjøres/trengs i klinikken? Er det rom for individuell tilpasning, eller skal man følge manual slik den er formulert? Finnes det egentlig noe slikt som evidens-basert terapi (taler design, resultater og statistikk fór dette)? Skal pasienten konfronteres med vekt-sifferet ved veiing eller ikke?

Nordmenn er aktive under kongressen, med både posterpresentasjoner og i NIG-møter, og dessuten også keynote seminar fredag morgen:

jorunn-og-solfrid

Solfrid Bratland-Sanda og Jorunn Sundgot-Borgen holder keynote seminar fredag morgen kl 09.00