Hold deg oppdatert med kurs og seminar!

Denne nyhetsartikkelen er mer enn ett år gammel og kan være utdatert. Gå til nyhetsoversikten.

Nå har vi oppdatert oversikten på kurs, foredrag og seminar i tiden framover, og det finnes både nasjonale og internasjonale spennende events å se fram mot. Savner du noe i oversikten? Gi oss et hint, så kan flere få vite om det!

Det nærmer seg raskt forskningsseminaret i regi av RASP, som årlig avholdes ved det sentrale knutepunktet Gardermoen. Programmet er enda ikke endelig og avklart, men «key-speaker» er alt invitert. Få med deg påmeldingsfris, og se program her.

I mellomtiden kan det være verdt å notere seg konferansen i England «Men get eating disorders too«, der blant annet Kethe Marie E. Engen og Christine Sundgot-Borgen holder workshop i bruk av og fordeler av fysisk aktivitet i tilfriskning fra spiseforstyrrelser.

Til neste år arrangeres også kongressen NEDS (Nordic Eating Disorder Society). Denne avholdes annet hvert år, og etter 2016 hvor det ble avholdt i Finland, er det i 2018 Island som står for tur. Sjekk opp «deadlines», praktisk informasjon og program her.

Verdt å nevne, er også kongressen «Appearance matters«:
Konferansen arrangeres av The Center for Appearance Research og tilbyr et forum for forskere og klinikere som spesifikt fokuserer på psykososial forskning, teori og praksis/behandling knyttet til utseende-relaterte tema. Konferansens fokus rettes spesielt mot anvendt forskning, og i løpet av kongressen gis deltakerne en mulighet for å få en innføring i det som pågår av forskning på feltet, og ikke minst til aktiv deltagelse i form av work-shops og diskusjoner. Følgende temaer blir presentert på  årets konferanse:

 • Body image
 • Visible difference
 • Conditions, injuries or treatments affecting appearance e.g. burns, craniofacial and skin conditions, cancer etc.
 • Disordered eating and weight-related issues
 • Cosmetic and reconstructive surgery
 • Gender, sexuality, identity, age and ethnicity
 • Appearance-based stigma and discrimination
 • Social and cultural influences
 • Interventions and service provision
 • Health promotion, public health and social policy
 • Research methods and ethics
 • Theory and models

 

#kompetanseInntatt…

Legg dessuten merke til det gode tilbudet av kurs og foredrag i regi av RASP.
Du kan se referat fra tidligere deltagelse ved kurset «Forståelse og behandling av spise-forstyrrelser: et introduksjonskurs«.

Forfatter: Therese Fostervold Mathisen

PhD, Ernærings- og treningsfysiolog. Leder og webansvarlig ved NSFSF.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.