I samarbeid med «Rådgivning om Spiseforstyrrelser» (ROS) har NSFSF utarbeidet en infografikk om veien til hjelp for spiseforstyrrelser. Motivasjonen for dette arbeidet ligger i gjentatte erfaringer blant klinikere og forskere innenfor tematikk spiseforstyrrelser med spørsmål om hvor og hvordan man kan få hjelp.
Dersom du også laster ned den vedlagte filen HER, kan du få tilgang til interaktive linker som tar deg videre til orientering om fastlegeordningen og til regionale oversikter på BUP og DPS tilbud.
Regjeringen har per januar 2023 også oppdatert beskrivelsen av hvordan helsetjenestene henger sammen, og du kan finne dette skriftlig beskrevet i lenken HER.
Siden 2022 har et vitenskapelig dokumentert behandlingsprogram for bulimia nervosa og overspisingslidelse blitt implementert i kommunale frisklivssentraler; PED-t. Tilbudet kan oppsøkes direkte ved Frisklivssentralen uten annen henvisning, og du kan få hjelp til å avklare diagnose der dersom behov. Det er en fortløpende oppdatering av hvilke kommuner som har tilbudet på denne nettsiden.
Idrett
Idrettsutøvere som lider med spiseforstyrrelse og/eller REDs (relativ energimangel, og helsekonsekvenser fra dette) kan søke hjelp på Idrettens helsesenter. Behandling for spiseforstyrrelser går under forsikringen knyttet til lisensen som idrettsutøvere utløser for deltagelse i NIF. Registrer helseutfordringen via skadetelefonen (som også er en fungerende online registreringsside).